Er zijn plannen gemaakt om een woontoren te bouwen bovenop de bibliotheek Voorburg aan de Koningin Julianalaan. Dat is gebeurd onder het bewind van oud-wethouder Frank Rozenberg. Het pand van de bibliotheek is gemeentelijk eigendom. In toekomstplannen voor de bibliotheek werd de optie genoemd om de bibliotheek daar te sluiten en te verplaatsen naar een andere, kleinere locatie.

Frank Rozenberg wil desgevraagd niet reageren. ‘Als een wethouder geen wethouder meer is, is hij ook echt geen wethouder meer. Op dit soort vragen ga ik dus niet reageren’, zo laat hij weten. Zijn opvolger, Bianca Bremer, heeft aangegeven ‘niks’ van een dergelijk plan te weten. ‘Het is bij mij niet bekend’. Zij trad op 29 mei aan.

De betrokken bibliotheek valt onder Bibliotheek aan de Vliet. Directeur Harm Smit: ,,Onder Frank Rozenberg zijn allerlei varianten genoemd. We moesten wijkgerichter gaan werken. Daarbij werd al dan niet huisvesting betrokken. Damplein, Herenstraat, Voorburg-Noord, Fluitpolderplein.’’

,,Dit verhaal gaat niet echt bij mij leven. Het is niet concreet gemaakt. Meer iets van een luchtballon. Binnenkort gaan we praten met Bianca Bremer. Eerst komen dan de functies van de bibliotheek aan de orde, alsdan de huisvesting. In het verleden zijn allerlei ideeën aan de orde geweest. Maar hoe serieus dat was?’’

In een officiële reactie laat een woordvoerster van B&W weten: ,,Er zijn geen concrete plannen. We zitten nu in een oriënterende fase, in het najaar willen B&W een visie hebben op bibliotheken.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter