Nieuws
Vlietpop levert geld en banen op

Het doen herleven van Vlietpop, het gratis festival dat tot 2011 in Leidschendam bestond, levert de gemeente inkomsten en banen op. Dat blijkt uit een onderzoek dat de gemeente Den Haag heeft laten uitvoeren naar de economische betekenis van popmuziek: alle muziek behalve klassiek. De sector levert Den Haag 27 miljoen euro per jaar op en zorgt voor zo’n 1200 banen. In het onderzoek zijn festivals, zaalverhuur, popcafe’s, studio’s, management en toelevering meegenomen. Aan de hand van de studie wil de gemeente Den Haag een nieuw beleid voor deze sector gaan formuleren. Na het overlijden van Vlietpop kent Leidschendam-Voorburg alleen nog Summerland Stompwijk, Jazz Culinair, Jazz in ’t Torentje en de Voorburgse Drumschool als ‘popuitingen’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter