Nieuws
Schakenbosch: gezondheidscentrum en 325 woningen

Op landgoed Schakenbosch in Leidschendam komen een gezondheidscentrum en 325 woningen. Het gezondheidscentrum richt zich niet alleen op inwoners van de gemeente, maar ook op mensen uit omliggende gemeenten. Er komen 40 bedden in: 32 in de sector verpleeghuis, 8 voor huisartsen. Het gezondheidscentrum moet begin 2019 starten; de woningbouw begint dan ook. In 2025/2026 moet alles klaar zijn.

Dat blijkt uit stukken van Schakenbosch b.v., de eigenaar en ontwikkelaar van Schakenbosch. Het gezondheidscentrum, 5000 vierkante meter groot, komt in het bestaande gebouw van de voormalige kliniek Vlietzicht. Die naam blijft ook behouden. In het centrum komen een huisarts, een huisartsenpost, een 24-uurs spoedpost, een apotheek, een zorgwinkel en een spreekuur van medisch specialisten. Verder fysiotherapie, een prikpost, tandarts, mondhygiëne, tandtechniek, GGZ ouderenbegeleiding en een organisatie actief in de verpleegkunde en thuiszorg. Mogelijk ook fitness en een restaurant.

De 325 woningen worden rond de bestaande gebouwen neergezet. Er wordt 8,5 procent van het landgoed gebouwd. De panden worden hoogstens 22 meter hoog. Het gaat om koop- en huurwoningen, vrije sector en sociale woningbouw. Tien procent van de 325 woningen zit in de goedkope sector, nog eens 10 procent komt in het gezondheidscentrum. De focus ligt op langer zelfstandig wonen. Alle panden worden gasloos, er komt een duurzame watervoorziening. Schakenbosch b.v. wil ook een buurthuis  realiseren, sportaccommodatie en kleine horeca.

Met de gemeente is afgesproken het groen en het parkachtige karakter zo veel mogelijk te behouden net als monumentale bomen. De randen van het landgoed blijven groen, open ruimten worden gespaard. Door Schakenbosch komen wandel- en fietspaden. Aan de westkant komt een weg naar de bouwlocatie Noorthey, onderdeel van de Duivenvoordecorridor. De Frekeweg die van noord naar zuid door het landgoed loopt blijft bestaan. Parkeren zal straks uit het zicht moeten gebeuren: ondergronds, op eigen terrein of achter hagen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter