Nieuws
CDA verwijt coalitie potverteren

De coalitie van GBLV, D66, PvdA en GroenLinks is aan het potverteren. Dat stelt oppositiepartij CDA in een notitie onder de titel ‘Voor een stad die we willen doorgeven’. Het CDA noemt de financiële situatie van de gemeente ‘zorgelijk’. Tegelijk geeft de coalitie ‘bakken met geld uit’.

De harde kritiek komt een week nadat de gemeenteraad de zogenoemde Kadernota besprak: de financiële randvoorwaarden voor het beleid in de periode 2018-2021. In dat debat was CDA-fractieleidster Juliette Bouw veel milder. Termen als potverteren en het geld met bakken uitgeven vielen toen niet.

Eerder beschuldigde de VVD de coalitie al van het halen van miljoenen uit de gemeentelijke reserves om de begroting sluitend te maken, en van boterzachte taakstellingen. Ook CU/SGP zit op die lijn. Daar vraagt men zich af hoe het beleid betaald moet worden, terwijl zich al weer nieuwe tegenvallers aandienen. ‘Het wachten is op de volgende bijstelling van de begroting’, aldus deze partij.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter