Nieuws
Frank Rozenberg: ‘Ik ben in diskrediet gebracht’

Oud-wethouder Frank Rozenberg (GBLV) voelt zich door CDA-gemeenteraadslid Hans Geurts ‘in diskrediet gebracht’. Dit middels een tweet van het raadslid naar aanleiding van een bericht van Vlietnieuws.nl Rozenberg heeft de christendemocraat er indirect van beticht te liegen en hem als ‘achterbaks’ en een ‘farizeeër’ (huichelaar, red.) bestempeld.

Vlietnieuws.nl berichtte eerder deze week dat de NS een schadeclaim bij de gemeente heeft neergelegd. De NS en dochterondernemingen zijn eigenaar van The Village in Voorburg. Zijdens de gemeente werd eerder dit jaar betoogd dat er in The Village geen supermarkt mocht komen. Dit op grond van het bestemmingsplan. Die informatie was onjuist.

De handelwijze van de gemeente kwam naar buiten tijdens een debat over een zogenoemd ‘Voorbereidingsbesluit’ waarmee voorkomen moest worden dat er een supermarkt in het Huygenskwartier zou komen. Dit om de zogenoemde ‘Gebouwenschuif’ – een project van wethouder Frank Rozenberg – niet in gevaar te brengen. Tijdens een gemeenteraadsdebat over de zaak trad Rozenberg af.

Hans Geurts twitterde naar aanleiding van het bericht van Vlietnieuws.nl: ‘Erfenis van handelwijze van terecht weggestuurde Frank Rozenberg’. Later voegde hij daaraan toe: ‘Correctie de opgestapte Frank Rozenberg nadat 27 raadsleden geen vertrouwen meer in hem hadden’.

Rozenberg reageerde via twitter: ‘Wel eens gehoord van het 9e gebod Gij zult niet liegen? Of doet Hans Geurts aan alternative facts. Farizeeër. Achterbaks’.

VVD-gemeenteraadslid Ton Overmeire bemoeide zich ook met de zaak. Hij gaf, ook weer via twitter, dit commentaar: ‘Een GBLV-campagneleider die een raadslid uitmaakt voor leugenaar, achterbaks en farizeeër schaadt aanzien politiek. Onwaardig’.

Desgevraagd liet Frank Rozenberg over zijn keiharde aanval op Geurts het volgende weten: ‘De onjuiste info aan de vastgoedadviseur van de eigenaar van The Village is gedaan door het Klant Contact Centrum (KCC) van de gemeente. De verantwoordelijkheid voor (het handelen van) het KCC lag niet bij mij, maar bij een andere wethouder. De schadeclaim in verband met de onjuiste info vanuit het KCC staat dus los van mijn toenmalige portefeuille Huygenskwartier/Gebouwenschuif. Het CDA-raadslid Geurts geeft in zijn tweet aan dat de schadeclaim een erfenis van mij is. Dat is dus pertinent onjuist, waarmee hij mij in diskrediet brengt. Uit het feitenrelaas en de betreffende raadsvergadering (maar ook de portefeuilleverdeling) weet Geurts dat de werkelijkheid anders is dan zijn tweet. Verder geeft hij aan dat ik ben weggestuurd. Ook dat is niet geval. Ik heb zelf mijn ontslag ingediend’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter