,,Beneden elk peil.’’ Zo kwalificeert CDA-gemeenteraadslid Hans Geurts de ,,persoonlijke aanval’’ die ex-wethouder, nu GBLV-campagneleider, Frank Rozenberg op hem via twitter heeft geopend.

Volgens Geurts heeft Rozenberg, ,,een intelligente en talentvolle man’’, zich verlaagd tot scheldkanonnades en heeft hij zijn zelfbeheersing verloren.

Zoals Vlietnieuws.nl eerder berichtte heeft Rozenberg Geurts beticht van leugens. Hij noemde hem ‘achterbaks’ en ‘een farizeeër’.

Aanleiding vormde een tweet van Geurts. Die stelde dat een schadeclaim die de NS bij de gemeente heeft ingediend een erfenis was van de handelwijze van Rozenberg toen die nog wethouder was.

De NS diende de claim als eigenaar van The Village in. Aanleiding vormde het feit dat de gemeente ten onrechte aangaf dat er geen supermarkt in het leegstaande pand mocht komen. Vlietnieuws.nl heeft daarover bericht.

Geurts stelt dat hij middels de tweet inhoudelijke kritiek uitgeoefend heeft op het gevoerde beleid. Van een aanval op Rozenberg als persoon was volgens hem geen sprake. ,,Mijn punt was inhoudelijke kritiek. En dat leidt tot gescheld en een persoonlijke aanval’’, aldus Geurts.

Dat de oud-wethouder nu zo reageert heeft het CDA-raadslid ,,verrast’’ ook qua felheid en bewoordingen. ,,Het is slecht voor het aanzien van de politiek dat ex-wethouder Frank Rozenberg zich op twitter en in de lokale media verlaagd tot scheldkanonnades richting een raadslid. Inhoudelijke kritiek op gevoerd beleid hoort niet beantwoord worden met persoonlijke aanvallen.’’

Geurts wijst erop dat Rozenberg als wethouder verantwoordelijk was voor het Huygenskwartier. Hij heeft geprobeerd om de komst van een supermarkt in het pand van The Village tegen te houden middels een zogenoemd Voorbereidingsbesluit.

,,Mijn stelling was dat de schadeclaim die nu is ingediend, waarover Vlietnieuws berichtte, een erfenis is van zijn handelwijze rond het voorbereidingsbesluit’’, verduidelijkt Geurts.

Het feit dat Rozenberg de verantwoordelijkheid voor de onjuiste informatie aan de eigenaar van The Village nu legt bij het Klant contact centrum van de gemeente – hetgeen toen de verantwoordelijkheid was van oud-wethouder Saskia Bruines (D66), heeft het CDA-raadslid ‘geregistreerd’.

Over de aankondiging van Rozenberg dat hij bij de politie aangifte tegen Geurts gaat doen wegens smaad – een feit waarover hij ook burgemeester Klaas Tigelaar informeerde – zegt de betroffene: ,,Ik heb kennisgenomen van zijn voornemen. Daar is in juridische zin werkelijk geen sprake van. Ik denk ook niet dat hij een zaak heeft.’’

,,Ik vind dat volwassen mensen tegen een stootje moeten kunnen als het gaat over het door Rozenberg gevoerde beleid als bestuurder. Dit alles heeft wat mij betreft een hoog kommertijd gehalte’’, besluit Geurts.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter