Nieuws
D66 neemt afstand van stellingname Rozenberg

D66, coalitiegenoot van GBLV in het college van B&W, neemt afstand van de stelling van oud-wethouder Frank Rozenberg (GBLV) dat niet hij, doch een D66-wethouder ervoor verantwoordelijk was dat de eigenaar van The Village – de NS en dochterbedrijven – foutieve informatie kreeg over verhuurmogelijkheden voor het leegstaande pand. Op grond van die onjuiste informatie vielen potentiële huurders af. De eigenaar heeft nu een schadeclaim bij gemeente ingediend.

‘D66 heeft kennis genomen van de berichtgeving op Vlietnieuws inzake voormalig wethouder Rozenberg in relatie tot de schadeclaim die door de eigenaar van The Village bij de gemeente is neergelegd. Het is niet bepaald charmant van de heer Rozenberg om naar een collega wethouder te verwijzen in deze kwestie. Het is al vervelend genoeg dat er een schadeclaim bij de gemeente ligt. D66 hoopt dat de gemeente en de eigenaar van The Village hier op een goede manier uitkomen’, aldus een verklaring van de partij.

Frank Rozenberg verwees naar de D66-collega (de inmiddels naar Den Haag overgestapte Saskia Bruines, red.) nadat CDA-gemeenteraadslid Hans Geurts in relatie tot de schadeclaim had gesproken over ‘de erfenis van de handelwijze’ van Frank Rozenberg. De oud-wethouder probeerde middels een Voorbereidingsbesluit de komst van een supermarkt in The Village tegen te houden. De oppositiepartijen maar ook coalitiegenoten D66, PvdA en GroenLinks wilden zijn handelwijze niet steunen. Daarop diende Rozenberg zijn ontslag in.

Rozenberg betoogt dat het klant contact centrum (kcc) van de gemeente verantwoordelijk was voor de foutieve informatie. Het kcc viel onder Bruines.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter