‘Mijn opmerking over de portefeuilleverdeling heeft ermee te maken dat ik niet verantwoordelijk wil worden gehouden (de schadeclaim) voor iets waar ik niet verantwoordelijk voor ben/was. Het gaat mij om de feitelijke situatie’.

Dat heeft oud-wethouder Frank Rozenberg (GBLV) laten weten. Hij reageert daarmee op een verklaring die D66 uitgaf naar aanleiding van de commotie rond een schadeclaim die de eigenaar bij The Village heeft neergelegd.

‘D66 heeft kennis genomen van de berichtgeving op Vlietnieuws.nl inzake voormalig wethouder Rozenberg in relatie tot de schadeclaim die door de eigenaar van The Village bij de gemeente is neergelegd. Het is niet bepaald charmant van de heer Rozenberg om naar een collega-wethouder te verwijzen in deze kwestie. Het is al vervelend genoeg dat er een schadeclaim bij de gemeente ligt. D66 hoopt dat de gemeente en de eigenaar van The Village hier op een goede manier uitkomen’, aldus de Democraten.

De eigenaar van The Village diende de schadeclaim in omdat er vanuit de gemeente was bericht dat er geen supermarkt in het leegstaande pand mocht komen; informatie die onjuist was. Later probeerde Frank Rozenberg als wethouder de komst van zo’n supermarkt te blokkeren middels een voorbereidingsbesluit.

Rozenberg liet eerder weten dat de informatie aan de eigenaar van The Village afkomstig was van het klant contact centrum (kcc) van de gemeente, en dat dat viel onder een andere wethouder. Dat was destijds D66-wethouder Saskia Bruines. Na haar overstap naar Den Haag (16 februari) werd haar portefeuille tijdelijk beheerd door collega Floor Kist (GroenLinks). Het bleef echter formeel een D66-post. Op 8 maart trad Lia de Ridder als nieuwe D66-wethouder aan.

Naar aanleiding van de D66-verklaring en de publicaties van Vlietnieuws.nl zegt Rozenberg nu: ‘Hoe komt u (gedoeld wordt op Vlietnieuws.nl, red.) erbij dat ik Saskia Bruines verantwoordelijk acht? Ik heb aangegeven dat het kcc bij een andere wethouder zat’. De mededeling van kcc aan de eigenaar van The Village werd op 7 maart gedaan.

GBLV en D66 zijn coalitiegenoten. Mede door toedoen van D66 zag Frank Rozenberg zich eind april gedwongen zijn ontslag als wethouder in te dienen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter