Nieuws
Vlietland: ambtenaren gaan tegen gemeenteraad in

Ambtenaren van de gemeente werken mee aan plannen voor natuur- en recreatiegebied Vlietland waarin geen geluidwerende voorziening is opgenomen tussen de snelweg A4 en Vlietland. Dit terwijl de gemeenteraad nadrukkelijk heeft uitgesproken dat die geluidwerende voorziening er moet komen.

Dat stellen de gemeenteraadsleden Monica Velú (GBLV) en Marjan van Giezen (PvdA). Zij hebben vragen over de zaak gesteld aan wethouder Floor Kist.

Volgens beide raadsleden werken de gemeenteambtenaren ‘volledig’ mee aan tekeningen over de Meeslouwerplas en de omgeving van Vlietland. Zij doen dat op grond van een visie die het bureau Witteveen en Bos voor de provincie Zuid-Holland maakt.

Velú en Van Giezen wensen te vernemen of de ambtenaren op verzoek van de provincie meewerken. En of B&W weten dat in de visie van Witteveen en Bos geen geluidwerende maatregelen zijn voorzien. Het duo wijst op twee aangenomen moties en een brief van de gemeenteraad aan de provincie waarin staat dat die geluidwerende voorzieningen er moeten komen. Kist moet dan ook aangeven waarom zijn ambtenaren nu meewerken aan andere plannen. En zij willen weten wat hij gaat doen om aan dat meewerken een einde te maken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter