Daar sta je dan in je beste kloffie. De sfeer is opgetogen. Uitgelaten bijna. Over niet al te lange tijd zit je immers in een tram die je door nachtelijk romantisch Den Haag rijdt terwijl je onderweg kunt genieten van een diner en bijbehorende drank.

Het regent helaas maar dat kan de pret niet drukken. Schuilen onder de sporen van station Voorburg helpt. Het aantal lotgenoten stijgt per minuut. Het krijgt iets van een schoolreisje. Vreemd alleen dat de rode loper er nog niet ligt en de aangekondigde hostess nergens te bekennen valt.

Even verderop, onder de bomen, zit een man in een onopvallende blauwe broek en regenjack nijver te telefoneren. Korte tijd later verschijnt een auto van de HTM. Er wordt wat heen en weer gereden. En ja, ook de bestuurder van deze wagen telefoneert. Om vervolgens hard weg te rijden.

De man in blauw loopt naar de ingang van hotel Mövenpick. Ook daar staan mensen te wachten. Ze lopen achter hem aan naar het spoorhuis op het Stationsplein. Ook de groep die onder het spoor stond maakt de oversteek door de neervallende druppels regen.

Als ze allemaal samen zijn volgt de teleurstellende mededeling: ‘de Hoftrammm komt niet. Een of andere onverlaat heeft op verzoek van de gemeente stalen rijplaten over het tramspoor gelegd op de hoek van Stationsplein en Westeinde. Daar wist de organisatie van Hoftrammm niets van af’ .

‘Maar geen nood, er is iets voor u bedacht. U kunt elders op de tram stappen. Alleen moet u daarvoor met bus 23 richting Kijkduin. De bus vertrekt direct achter u in het busstation Voorburg. U hoeft niet te betalen’.

Zonder morren zet de groep de pas erin richting het busstation. Alleen een stel in feestkleding draait zich om richting hun veel te grote auto. Het is inmiddels dik na 19.00 uur; het normale tijdstop waarop de Hoftrammm Voorburg verlaat.

Het ziet er naar uit dat de gemeente de eerste schadeclaim binnen heeft van een ondernemer die getroffen is door de komst van de BinckBank Tour. Daarvoor werden de stalen platen immers over het tramspoor gelegd. En dan te bedenken dat de Hoftrammm ook donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag Voorburg nog zou aandoen. Dat wordt een flinke rekening.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter