Het Hoogheemraadschap Delfland waarschuwt voor de rode Amerikaanse Rivierkreeft: ,,Steeds vaker komt de rode Amerikaanse rivierkreeft in Nederland voor. Ook in het gebied van Delfland is deze rivierkreeft te vinden. Het diertje is bedreigend voor andere soorten en kan oevers aantasten. Delfland wil daarom in kaart brengen waar de rode Amerikaanse rivierkreeft leeft. Zo kunnen we tot een goede aanpak komen om schade te voorkomen. Wij roepen iedereen op die deze of een andere kreeftsoort ziet om het ons te melden.”

De rode Amerikaanse rivierkreeft is ongeveer vijftien centimeter groot en leeft in rivieren en sloten. Maar het diertje kan ook gaan wandelen over het land en wegen oversteken. Deze rivierkreeft plant zich razendsnel voort en kan oevers beschadigen door gangen te graven en door waterplanten te knippen met zijn scharen.

,,Vermeld de locatie en stuur een foto mee. Dan kunnen wij zien om welke soort het gaat. De kans dat u deze kreeft tegenkomt is het grootst op warme zomeravonden¬†langs het water. Vooral als er veel regen is gevallen en onweer is geweest”, aldus Delfland. Hier kunt u melden:¬†https://www.hhdelfland.nl/ik-wil-iets-melden/ik-wil-een-incident-melden

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter