Nieuws
CDA: Inspraak ‘wassen neus’

Inwoners hebben regelmatig het gevoel dat inspraakprocedures en participatietrajecten niet meer zijn dan een ‘wassen neus’. Dat stelt CDA-gemeenteraadslid Jaap Geluk. Hij reageert daarmee op het besluit van de inwoners van het Damplein in Leidschendam om uit een beraad met de gemeente over verkeersmaatregelen in het Damcentrum te stappen.

Geluk: ,,Inwoners die met goede ideeën komen en tijd en energie steken om met de gemeente mee te denken, krijgen te vaak het gevoel dat eigenlijk alles al vast ligt en er voor de vorm nog input van inwoners gevraagd wordt. Als inwoners het idee hebben dat het toch allemaal niet uitmaakt, keren inwoners zich van de gemeente en de politiek af. Dat moet dus echt anders. Te beginnen in Leidschendam-centrum.”

,,Het is een slechte ontwikkeling als inwoners zich teleurgesteld terugtrekken uit een door de gemeente zelf ingestelde adviesgroep. Wethouder Floor Kist zou actieve en betrokken inwoners die willen meedenken over hun directe leefomgeving juist moeten omarmen. Blijkbaar wordt er niet naar hen geluisterd.” Het CDA roept de wethouder op om persoonlijk met de bewoners Damplein in gesprek te gaan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter