Er komt meer woningbouw in de Duivenvoordecorridor: het landelijke gebied tussen Leidschendam en Voorschoten. Gingen de plannen tot nu toe uit van een bebouwing van 23.300 vierkante meter, nu is dat opgetrokken naar 24.700 vierkante meter.

Dat blijkt uit stukken die wethouder Bianca Bremer aan de gemeenteraad heeft gezonden. De eerder gedachte inrichting van het gebied, ook wel Vlietvoorde genoemd, wordt aangepast. Archeologische vondsten en een deal met de eigenaar van Life&Garden aan de Veursestraatweg, nopen daartoe.

In het gebied tussen de Veursestraatweg en de Vliet zijn het Kanaal van Corbulo, resten van Huys Oostbos en een vindplaats uit de Steentijd (Vlaardingencultuur) gevonden. Die moeten beschermd worden. Woningbouw is daar ongewenst.

Het Kanaal van Corbulo wordt nu een groenzone. Huys Oostbos een groene ruimte. De vindplaats wordt behouden. Dat betekent dat een eerder voorziene brink vervalt. Een ontsluitingsweg volgt het Kanaal van Corbulo en splitst zich dan in twee delen. Dit is nodig vanwege calamiteiten.

Omdat Life&Garden verdwijnt kan daar de ontsluiting van het gebied komen. De zogenoemde Entree, direct naast dit terrein, kan nu kleiner uitvallen.

De bestuurder bericht verder dat aan de overkant van de Veursestraatweg, op het terrein naast Vlinders aan de Vliet, woningbouw is voorzien. Die grond is door de gemeente verkocht aan de eigenaar van Life&Garden.

Bianca Bremer rept verder over nieuwbouw van Vlinders aan de Vliet op de huidige locatie met een omvang van 1800 vierkante meter en een hoogte van 12 meter. Eerder berichtte zij de gemeenteraad in een ander stuk dat de eigenaar van Life&Garden geld gaat steken in Vlinders aan de Vliet, zonder daarvoor garanties te geven.

Overigens is er ook een andere plek voor Vlinders aan de Vliet in beraad: nabij Huys Oostbos. Daar is volgens Bianca Bremer ruimte voor één gebouw van drie etages hoog, plus een kap.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter