Nieuws
Miljoenenverlies op bouwplannen Klein Plaspoel Polder

Op de bouwplannen voor Klein Plaspoel Polder (KPP) – het gebied tussen de Plaspoelkade, Oude Trambaan, Johan David Zocherstraat en de Vliet –  zal een miljoenenverlies worden geleden dat kan oplopen tot 5,5 miljoen euro. In de begroting is al vast 3,1 miljoen op zij gezet om het verlies te dekken.

Dat hebben B&W de gemeenteraad meegedeeld. B&W willen starten met de ontwikkeling van het gebied. Er wordt al gewerkt aan het slopen van het Billitonkantoor aan de Dr. van Zeelandstraat. Daar komen 38 woningen.

Ontwikkelaars die zich  melden bij de gemeente moeten er rekening mee houden dat van alle te bouwen woningen 15 procent in de sociale sector moeten zitten. Nog eens 15 procent moet bestaan uit huurwoningen waarvan de huur tussen 700 en 900 euro per maand is. Die woningen zijn bestemd voor ouderen en starters op de woningmarkt.

In het gebied moet ook een basisschool komen met een oppervlakte van 2000 tot 2500 vierkante meter plus speelplein.  Of het een nieuw op te richten school moet zijn of de verhuizing van een bestaande, moet nog worden bepaald.

De woningbouw moet aansluiten op het bestaande. Aan de Oude Trambaan, ter plekke van het huidige Total benzinestation, kunnen woningen 4 tot 8 etages krijgen. Aan de Vliet is dat maximaal 6 etages. Op het oude terrein van de gemeentewerf zouden ééngezinswoningen moeten komen.

In de plannen wordt er ‘optioneel’ rekening mee gehouden dat de kraan bij de voormalige betonfabriek van Mebin, behouden blijft, net als de kade ter plaatse. Dit als historische verwijzing naar de bedrijfsactiviteiten hier.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter