Nieuws
Geen concurrentie Mall of the Netherlands

De provincie Zuid-Holland ziet buiten de Mall of the Netherlands – het huidige Leidsenhage – geen aanleiding een ander winkelcentrum in Leidschendam-Voorburg te verbeteren. Dat blijkt uit een discussienota Detailhandel die Gedeputeerde Staten hebben opgesteld.

De provincie kent 11 bovenregionale winkelcentra waaronder de Mall. Onder de elf zijn ook Den Haag Centrum, In de Boogaard (Rijswijk) en Zoetermeer Centrum.

Daarnaast zijn er 35 winkelcentra aangewezen met  een bovenlokale functie die verbeterd moeten worden. De rest van de winkelcentra heeft alleen een lokaal belang.

Het provinciaal bestuur wil deze driedeling handhaven. Wel wil men de detailhandel in Rotterdam en Den Haag meer ruimte geven. De regels voor de detailhandel moeten eenvoudiger. De ondergrens voor detailhandel in de periferie (net buiten de steden en dorpen) van 1000 vierkante meter winkeloppervlak moet losgelaten worden.

De provincie wil maatwerk voor de vestiging van supermarkten in kleine kernen. De regels inzake het zogenoemde ‘nevenassortiment’ moeten minder strikt worden. Afhaalpunten voor internetwinkels moeten als detailhandel worden aangemerkt.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter