Nieuws
Afvalbende ook schuld inwoners

De houding en het gedrag van inwoners spelen een rol bij de problemen rond het afval in de gemeente. Dat stelt wethouder Floor Kist in een brief aan de gemeenteraad. De gemeente wil middels een te publiceren infographic duidelijk maken hoe de verantwoordelijkheden inzake aanbieden en verwijderen van afval liggen.

Kist noemt grofvuil dat bij containers ligt, afval dat op straat blijft liggen, containers die niet geleegd worden en containers die niet goed werken als problemen. Sinds 1 juni zijn er 393 klachten binnen gekomen. Daarvan gingen er 63 over afvalinzameling. De rest ging veelal over afval van anderen.

Volgens de wethouder is het lastig uit te maken wat de inwoners doen, wat Avalex doet dan wel moet doen, en wat de gemeente doet dan wel moet doen. Met de infographic hoopt hij dat duidelijker te maken. Nieuwe maatregelen kondigt hij niet aan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter