Het CDA is woest op het college van burgemeester en wethouders. De collegepartijen wilden niet dat raadslid Geurts een filmpje zou vertonen, waarin PvdA wethouder Nadine Stemerdink in de raadsvergadering van 13 december 2016 aan de gemeenteraad  toegezegt dat Avalex 1x per week blijft ophalen, zolang de infrastructuur voor omgekeerd inzamelen (de ondergrondse containers) nog niet op orde is. Dit deed zij in antwoord op vragen van CDAraadslid Hans Geurts.

Wethouder Kist gaf geen antwoord op nieuwe vragen van CDA-er Hans Geurts in de raadscommissie van dinsdag over deze toezegging uit december 2016. De coalitiepartijen Gemeentebelangen, D66, PvdA en GroenLinks blokkeerden vervolgens het tonen van het filmpje met de bandopname van die toezegging. Daarom zet het CDA de beelden nu online:

Het Avalex filmpje dat u niet mag zien van de coalitiepartijen

Sinds 4 september jl. haalt Avalex niet meer elke week uw gft- en restafval op, maar nog maar 1x per 2 weken. Dit is beleid bedacht door het bestuur van Avalex waar wethouder Kist (GroenLinks, vice-voorzitter dagelijks bestuur) en wethouder Bremer (Gemeentebelangen, algemeen bestuur) verantwoordelijk voor zijn. Nu heeft wethouder Stemerdink (Pvda, uitvoering afvalbeleid) in de raadsvergadering van 13 december 2016 aan de gemeenteraad – en dus ook aan u als inwoner – toegezegd dat Avalex 1x per week blijft ophalen, zolang de infrastructuur voor omgekeerd inzamelen (de ondergrondse containers) nog niet op orde is. Dit deed zij in antwoord op vragen van CDA raadslid Hans Geurts. Wethouder Kist gaf geen antwoord op nieuwe vragen van CDA-er Hans Geurts in de raadscommissie van 5 september jl. over deze toezegging uit december 2016. De coalitiepartijen Gemeentebelangen, D66, PvdA en GroenLinks blokkeerden vervolgens het tonen van het filmpje met de bandopname van die toezegging. Kijkt u naar de toezegging op 13 december 2016 en oordeel zelf.

Geplaatst door CDA Leidschendam-Voorburg op dinsdag 5 september 2017

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter