Nieuws
Voor jaarwisseling duidelijkheid plan Herenstraat

Wethouder Bianca Bremer hoopt nog voor de jaarwisseling duidelijkheid te kunnen geven over het doorgaan van het zogenoemde plan-Waaijer: de sloop achter de gevels van Herenstraat 42-46 ten behoeve van een ondergrondse parkeergarage, een nieuwe Hoogvliet supermarkt en woningbouw. De bestuurder is over het plan is gesprek met ontwikkelaar Waaijer. Op dit moment is nog niet duidelijk of het plan kan doorgaan of niet.

Daarnaast praat de wethouder met de directie van museum Hofwijk/Swaensteyn en de top van Bibliotheek aan de Vliet over hun wensen ten aanzien van hun plek in de Herenstraat. Daarbij is nog niets concreet en is een snelle overeenstemming ook niet te verwachten. De directie zou Museum Swaensteyn willen verplaatsen van Herenstraat 101 naar Herenstraat 72: Huize Swaensteyn, nu zetel van de griffie, de gemeenteraad en de politieke partijen in die raad. Dat kan alleen als die daar allemaal verdwijnen.

De gemeenteraad gaf al eerder aan graag een (kleine) vestiging van de bibliotheek in de Herenstraat te willen. Dat zou echter niet ten koste mogen gaan van de bibliotheek Voorburg aan de Koningin Julianalaan. B&W hebben eerder voorgesteld de grote vestigingen van de bibliotheek in Voorburg en Leidschendam (Fluitplein) te vervangen door vijf kleinere, gespreid over de gemeente.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter