De gemeente Leidschendam-Voorburg sloot op 31 augustus een deal met het CBS over de komst van een Urban Data Center. Achter de hand werd daarbij trots gemeld dat ze er op het Raadhuis toch maar mooi in waren geslaagd Den Haag te verslaan, want daar wilde men ook zo’n Center. De Haagse wethouder Rabin Baldewsingh heeft in een brief aan zijn gemeenteraad nu laten weten dat de Hofstad ook een Urban Data Center krijgt. Op 26 september zal het akkoord met CBS worden getekend. De bestuurder meldt keurig een aantal steden waar al zo’n Center is. Leidschendam-Voorburg ontbreekt echter bij die opsomming. Typisch gevalletje van kinnesinne? Er zijn wel meer opvallende verschillen: zo betaalt Den Haag de huisvesting van het Center, in Leidschendam-Voorburg doet het CBS dat. Baldewsingh geeft aan jaarlijks 200.000 euro aan opdrachten voor CBS te willen besteden; Leidschendam-Voorburg volstond met de mededeling dat opdrachten uit de reguliere begroting worden gefinancierd. De Hofstad gaat eind 2018 evalueren; in Leidschendam-Voorburg wordt daarover niet gerept.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter