Nieuws
B&W rekenen op 80 miljoen

B&W rekenen erop dat de verkoop van de aandelen in energiebedrijf Eneco 80 miljoen euro opleveren. Dat geld wil men gebruiken om het wegvallen van het jaarlijkse dividend dat de aandelen opleveren (1,1 miljoen euro) op te vangen, en schulden van de gemeente af te lossen. Door de schuldenlast te verlagen vergen rente en aflossingen minder uitgaven, waardoor de begroting beter in evenwicht komt. Dat laatste is nodig omdat er de nodige zorgen zijn over de inkomsten en uitgaven in de toekomst.

De gemeente heeft nu 3,44 procent aandelen in Eneco. B&W willen ervan af omdat het aandeel te klein is om werkelijk invloed binnen de onderneming te hebben. De gemeenteraad beslist op 19 september of B&W toestemming krijgen de aandelen geleidelijk van de hand te doen. Alleen coalitiepartij GroenLinks heeft twijfels bij de operatie. Gemeenteraadslid Henk Knoester: ,,Er moet nog zoveel gebeuren om de slag om duurzaamheid te winnen. Eneco heeft daar in de afgelopen jaren grote stappen in gezet. Wanneer we een vinger in de pap¬†houden, kunnen we borgen dat deze vergroening doorzet.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter