Nieuws
Gemeenteraad aanvaardt miljoenenverlies

Een meerderheid van de gemeenteraad kan er mee leven als de bouw van zo’n 250 woningen in Klein Plaspoel Polder de gemeente een verlies van 2,9, en mogelijk 4 miljoen euro oplevert. Dat bleek gisteravond in de gemeenteraad toen daar de bouwplannen werden besproken. Alleen de oppositiepartijen CDA en VVD keerden zich tegen de plannen.

B&W hadden eerder laten weten dat de bouwplannen financieel neutraal gerealiseerd zouden kunnen worden. Wethouder Lia de Ridder verklaarde het nu voorspelde verlies door de inmiddels gemaakte keuzes om van de te bouwen woningen 15 procent sociale huurwoningen te maken, 15 procent woningen met een gemiddelde huur neer te zetten, alsmede een school te realiseren.

Volgens de wethouder kosten deze ‘maatschappelijke doeleinden’ geld. Een door het CDA aangedragen oplossing voor het voorspelde verlies – bouw meer woningen – wees De Ridder af. Ook een idee van de VVD om de sociale huurwoningen uit het plan te schrappen vond geen genade.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter