Nieuws
Wethouder uit kritiek op Avalex

De communicatie van afvalbedrijf Avalex is ‘niet altijd goed verlopen’. En ook het ophalen van afval ‘ging niet altijd vanzelf’. Daarnaast moeten de containers ‘werken’. Dat zegt wethouder Floor Kist, zelf lid van het dagelijks bestuur van Avalex, in een door de gemeente gekochte bijdrage in het huis-aan-huisblad Het Krantje.

Kist verdedigt in het stuk het afvalbeleid en claimt dat Avalex iedere dag aan verbetering werkt. ‘We proberen het ophalen zo goed mogelijk te regelen’. Inzake restafval en ander afval dat naast containers wordt gedumpt vraagt de wethouder ‘hulp’ van de inwoners. Zij moeten het afval correct aanbieden. Bij containers waar veel plastic, metaal en drankverpakkingen worden achtergelaten wordt aan oplossingen gewerkt, betoogt Kist.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter