B&W hebben een zogenoemd ‘ruimtelijk kader’ opgesteld voor de ontwikkeling van landgoed Schakenbosch in Leidschendam. De ontwikkelaar –  die er 325 woningen en een gezondheidscentrum wil realiseren – is het daarmee eens. Zijn plannen passen binnen dat kader. Als de gemeenteraad nog dit jaar een besluit neemt kan de bouw medio 2019 beginnen; van het gezondheidscentrum al komend jaar.

B&W noemen de plannen ‘een waardevolle uitbreiding van de gemeente’. De voornemens onderscheiden zich door het gebruik maken van bestaand groen, een variëteit in woningtypen en prijsklassen, alsmede het zorgcentrum.

De gemeente eist wel dat Schakenbosch een groende enclave blijft. De kwaliteit van het park moet  behouden blijven. Het zorgcentrum sluit aan bij de historie van het gebied. De beeldbepalende gebouwen moeten zo veel mogelijk behouden worden.

De 325 woningen bezetten 8,5 procent van het totale gebied. In het centrum van Schakenbosch kan de dichtheid van bebouwing toenemen. Maximale bouwhoogte is zeven etages. Duurzaamheid is verplicht. Tien procent van de te bouwen woningen moet in de prijsklasse van 188.000 tot 278.500 euro liggen. Bij nog eens tien procent moet het gaan om woon/zorg.

De ontwikkelaar is het met deze uitgangspunten eens, zo geven B&W te kennen. Ook hij wil behoud van groen, duurzaamheid en het bestaande vastgoed hergebruiken. Verder wil hij maatschappelijke voorzieningen realiseren zoals  een buurthuis, sportfaciliteiten en horeca.

Als alles volgens plan verloopt worden de woningen tussen 2020 en 2026 opgeleverd.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter