Nieuws
Inhuur van derden door gemeente daalt sterk

Betaalde de gemeente in 2015 nog 6,5 miljoen aan externe deskundigen en vorig jaar 6,9 miljoen euro, nu staat de teller veel lager. Tot eind augustus heeft de gemeente 1,6 miljoen euro besteed aan het inhuren van externen. Als die trend zich doorzet belopen de totale uitgaven dit jaar 2,3 miljoen euro.

Dit blijkt uit antwoorden van B&W op vragen van gemeenteraadslid Philippine Hohage. Bij de uitgaven dit jaar zitten enkele opvallende posten. Zo werd 53.000 euro uitgegeven aan externe deskundigen die de aanpak van laaggetellerdheid moesten aanjagen; in de stukken overigens als laaggelatterde aangeduid.

B&W gaven 22.500 euro uit een aan bureau dat burgemeester en wethouders moest bijstaan bij hun representatie. Voor het schrijven van een samenvatting over het groenbeleid van de gemeente – nodig om mee te dingen naar de prijs Groenste stad van Nederland – werd 10.600 euro aan een extern bureau betaald. Juridische werkzaamheden ten behoeve van de gemeente inzake conflicten met de provincie over Vlietland en de Rijnlandroute (verbinding A4-A44) slokten 45.000 euro op.

Het onroerendgoedproject Duivenvoordecorridor (DVC) moest ook door externen worden begeleid. Kosten 85.000 euro. De bouwplannen Klein Plaspoelpolder (KPP) vergden om dezelfde reden 26.000 euro aan uitgaven. De bereikbaarheid van Stompwijk was goed voor externe inschakeling ter waarde van 37.500 euro.

De bureaus die in 2017 tot eind augustus het meest van gemeentelijk opdrachten profiteerden waren BMC Flex b.v. uit Amersfoort (246.000 euro), Fakton Executives uit Rotterdam (190.000 euro) en Talenter123 b.v. uit Utrecht (101.200 euro)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter