Nieuws
B&W houden informatie achter; raadslid ‘vordert’

B&W hebben het gemeenteraadslid Philippine Hohage niet alle informatie gegeven over de inhuur van externe deskundigen in 2016 en tot eind augustus van dit jaar. Volgens het Raadhuis hoefde dat ook niet want het raadslid had niet om alles gevraagd. Mevrouw Hohage bestrijdt dat. Ze eist alle inlichtingen nu op.

Het verschil kwam aan het licht bij de gemeentelijke opgave van 2016. Volgens de nu aan het raadslid verstrekte gegevens besteedde de gemeente vorig jaar 2,6 miljoen euro aan de inhuur van externe deskundigen. Dat bedrag was veel lager dan de gemeente zelf eerder aangaf: 6,9 miljoen euro.

Een zegsman van B&W: ,, De tabel geeft een bepaalde selectie van de inhuur weer; daar heeft raadslid Hohage ook om gevraagd. Van die selectie is de overige inhuur dus uitgesloten. Dat verklaart het verschil.’’

Het gemeenteraadslid reageert verbolgen: ,,Mijn vragen zijn slechts gedeeltelijk beantwoord. Ik heb naar alle externe inhuur gevraagd. Het bedrag dat mij nu verstrekt is, is veel lager dan eerder is gemeld. Onverkort vorder ik de volledige informatie.’’

Philippine Hohage heeft nieuwe vragen ter zake aan B&W gesteld. ,,Ik verzoek u mij de informatie per ommegaande te verstrekken, daar de burgemeester, voorzitter van het college, mij heeft toegezegd dat ik de informatie in week 38 (twee weken geleden, red.) zou krijgen.’’

In de tabel die het raadslid ontving ontbreken bijvoorbeeld de namen van onderzoeksbureaus die in opdracht van de gemeente dingen uitzochten ter onderbouwing van het beleid. Zoals de onderzoeken naar een nieuwe brug over de Vliet in Leidschendam, bijvoorbeeld.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter