Nieuws
Deelauto’s tegen parkeeroverlast Damcentrum

Deelauto’s moeten gaan helpen de parkeeroverlast in het Leidschendamse Damcentrum te bestrijden. De ontwikkelaars van de woningbouw in het gebied, Schouten en BPD, stellen er tien ter beschikking aan toekomstige bewoners. Daardoor zouden er 40 tot 50 auto’s minder op straat komen te staan.

Het aanbod werd door Chris Schouten gedaan tijdens een zitting van een gemeenteraadscommissie over de zogenoemde ‘parkeerbalans’ voor het gebied. In het Damcentrum zijn nu ongeveer 800 parkeerplaatsen, aldus wethouder Floor Kist. Daarvan zijn er 40 ‘vrij’; de rest is bezet.

Door de invoering van een blauwe zone wil Kist werknemers van bedrijven in het gebied ertoe brengen hun auto neer te zetten op een te realiseren parkeerterrein aan de Venestraat. Daar komen 70 plekken. Verder praat hij met woningcorporaties over het verhuren van ongebruikte parkeerplaatsen die in hun bezit zijn. Dat kan nog eens 50 tot 70 parkeerplaatsen opleveren.

Met het autodelen komen er zo 180 parkeerplaatsen in het gebied bij, aldus Kist. Daardoor kan de parkeerdruk flink dalen. Daarnaast is hij met HTM in beraad over een flexibele vorm van openbaar vervoer door het Damcentrum. Ook dat zou  moeten helpen, met name omdat bezoekers van het gebied dat minder de auto pakken.

Kist beloofde de gemeenteraadsleden ook te gaan kijken naar een systeem dat automobilisten aangeeft waar er in het Damcentrum nog een vrije parkeerplek is zodat ze niet langer rondjes voor het gebied rijden.

Alle maatregelen kunnen pas geeffectueerd worden als de parkeerbalans door de gemeenteraad is geaccordeerd. Dat zal later deze maand gebeuren.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter