Nieuws
Stompwijkers voelen zich ‘het stiefkindje’

Stompwijkers voelen zich ‘het stiefkindje’ van de gemeente. Leidschendam-Voorburg voelt als ‘ver weg’; zoiets als Den Haag. Er is geen openbaar vervoer met de rest van de gemeente en om te winkelen trekken de Stompwijkers naar Zoetermeer.

Dat blijkt uit het verslag van een beraad tussen Stompwijkers en ambtenaren van de gemeente inzake de Strategische visie die B&W hebben uitgebracht. De inwoners van Stompwijk maken zich vooral druk om de woningbouw. Er zijn te weinig woningen voor starters en ouderen en te weinig sociale huurwoningen. In Stompwijk moeten er minstens 100  woningen bij komen.

De positie van de ouderen zit de Stompwijkers ook dwars. Nu zijn de ouderen geïntegreerd, en dat moet ook zo blijven. Daartoe zijn echter faciliteiten nodig zoals aanleunwoningen, een verzorgingstehuis en een goed welzijnsaanbod. Voor dat laatste zorgt nu alleen de kerk.

De inwoners van Stompwijk beklagen zich ook over de slechte verlichting in hun dorp, de gebrekkige onderhoudstoestand van wegen en fietspaden, het sluipverkeer en de luchtvervuiling door de grote wegen in de buurt. Aan recreatie kan meer gedaan worden door activiteiten in Vlietland, bredere vaarten en meer fietspaden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter