Nieuws
Burgerinitiatief buurthuis Schakenbosch

Hans van Ierland is begonnen met het verzamelen van handtekeningen voor het behoud van het Veurgebouw en de Hulp en Heilkerk als maatschappelijke bestemming op Park Schakenbosch. De eerste 50 handtekeningen (inmiddels 150) zijn als burgerinitiatief aangeboden aan de burgemeester in de hoop dat het daarmee een agendapunt wordt op de gemeenteraadsvergadering van 31 oktober. In deze vergadering beslist de gemeenteraad over het ruimtelijk kader voor Schakenbosch.

Van Ierland: ,,In de intentieovereenkomst tussen de gemeente en de projectontwikkelaar staan een buurthuis en een gezondheidscentrum genoemd. In diezelfde overeenkomst staat ook dat de gemeente verantwoordelijk is voor de participatie van buurtbewoners. Op inloopavonden konden burgers met gele stickers aangeven wat zij van de plannen vonden. Ik vind het jammer dat de burgerparticipatie daartoe is gebleven. Zowel ik als anderen zoals de groep rond huisarts Vlaming, hebben waardevolle ideeën waarover ze zowel met de gemeente als projectontwikkelaar hebben gesproken. Alle ingrediënten zijn aanwezig: een projectontwikkelaar met maatschappelijke verantwoordelijkheid, sociale intenties en  betrokkenheid en initiatiefrijke burgers die graag een bijdrage willen leveren. Helaas is het gezamenlijk vormgeven nog niet gelukt. In de discussie tijdens de vergadering van de gemeenteraadscommissie openbare ruimte ging het hoofdzakelijk over wel of geen sociale woningbouw en het zorgcentrum. Het ontmoetingscentrum en het stukje welzijn lijkt daarmee naar de achtergrond te zijn verdwenen, terwijl dit ook een stukje ‘social return’ zou kunnen zijn. Met dit burgerinitiatief hopen we dan ook het ontmoetings-/ wijkleercentrum weer terug op de kaart te zetten.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter