Nieuws
Mist rond bouwplan Park Leeuwenbergh blijft

Ambtenaren hebben een positief advies gegeven over het voornemen van de stichting Vita Futura om 30 woningen te bouwen aan de Virulylaan 50, Park Leeuwenbergh Voorburg. Dat heeft wethouder Lia de Ridder het GBLV-gemeenteraadslid Monica Velù laten weten in antwoorden op vragen.

Volgens de wethouder ligt maar een klein deel van het plan op grondgebied van de gemeente. De rest is gemeente Den Haag. De Hofstad zal het geldende bestemmingsplan moeten aanpassen voor de woningbouw. Ontsluiting van de woningen loopt wel via Leidschendam-Voorburg.

De Ridder stelt dat zij en haar Haagse collega in deze samen optrekken. De initiatiefnemer moet het plan eerst verder uitwerken en concreet maken. Daarbij moet hij speciale aandacht schenken aan verkeersbewegingen, het landelijke karakter van het gebied en de belangen van omwonenden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter