Nieuws
Honden kosten gemeente geld

De gemeente geeft jaarlijks 339.000 euro uit voor de honden in Leidschendam-Voorburg. Het gaat dan om kosten voor hondenbakken, hondendispensers, communicatie, handhaving, controle/ vaststelling/inning van hondenbelasting. De belasting wordt betaald door 3654 hondeneigenaren. Commerciële hondenbedrijven die hier honden uitlaten betalen niets. Dat hebben B&W het gemeenteraadslid Arnoud Breedijk (D66) in antwoorden op vragen laten weten. D66 wil van de belasting af.

De parkeerbelasting levert jaarlijks 198.000 euro op. Daar staan lasten van 62.000 euro tegenover. Niet meegerekend zijn echter de indirecte kosten die 180.000 euro belopen. Dat betreft ambtelijke inzet, de parkeerontheffingen en parkeerkaarten voor gehandicapten. Feitelijk komt de gemeente te kort op de parkeerbelasting. Ook die wil D66 laten verdwijnen. Over de toeristenbelasting delen B&W mee dat de inkomsten 20.000 euro zijn tegenover kosten van 13.000 euro. Daarbij gaat men uit van 85.000 overnachtingen per jaar. Met de sluiting van hotel Mövenpick in maart 2018 is rekening gehouden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter