Nieuws
Woej ‘is er niet meer voor de mensen’

Welzijnsorganisatie Woej ‘is er niet meer voor de mensen’. Het is een zakelijke organisatie geworden die met veel projecten is gestopt terwijl de gemeente Woej daar wel geld voor geeft.

Dat is het beeld dat oud-medewerkers van Woej schetsen sinds het aantreden van de nieuwe topman Marcel Deijl, nu bijna een jaar geleden.

De medewerkers zijn sinds zijn komst vertrokken. Geen van hen wil echter met naam en toenaam hun verhaal vertellen. Ook vrijwilligers stoppen met hun activiteiten bij Woej vanwege de nieuwe ‘zakelijke’ wind die er waait.

Bij de activiteiten die gestopt zijn zitten koffiebijeenkomsten, high tea voor eenzame ouderen, de hulp aan hulpbehoevenden, een bridgedrive. Bij wijk- en dienstencentrum De Groene Loper is een leegloop aan de gang, zo wordt Vlietnieuws.nl verteld.

Vacatures worden niet meer opgevuld. Vrijwilligers worden niet meer ondersteund of begeleid. Aan de hoge werkdruk wordt niets gedaan net zo min als aan klachten die zij hebben.

CDA-gemeenteraadslid Aart Paardekooper heeft recent vragen gesteld over de gang van zaken bij Woej. Die zijn echter nog steeds niet beantwoord door verantwoordelijk wethouder Floor Kist. Woej krijgt jaarlijks tussen 2 en 2,5 miljoen euro subsidie van de gemeente.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter