Nieuws
Geen nieuwe parkeerruimte Damcentrum

De gemeente hoeft niet te zorgen voor meer parkeerruimte in het Damcentrum. Dat heeft de gemeenteraad uitgesproken. Een voorstel van de VVD waarin B&W werden gevraagd initiatieven te nemen om meer ruimte te creëren, kreeg alleen steun van de VVD en fractie-Hohage. In het Damcentrum zijn nu 811 parkeerplaatsen. Die zijn regelmatig bijna allemaal bezet. B&W denken tussen 170 en 250 parkeerplekken te kunnen vinden door de aanleg van een parkeerplaats aan de Venestraat (70 plaatsen waarvan de helft voor werknemers van bedrijven in het Damcentrum), de verkoop of  verhuur van parkeerplaatsen van woningcorporaties die niet gebruikt worden (40 tot 60), invoering van de blauwe zone in de parkeergarage Damplein (10 tot 20), inzet van deelauto’s (40 tot 80) en een systeem dat automobilisten wijst op vrije plekken in het gebied (10 tot 20).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter