Nieuws
Rijkswaterstaat: niet sneller werken aan N14

Rijkswaterstaat is niet van plan de werken aan de N14 (de Verlengde Landscheidingsweg) te versnellen. Indien de gemeente dat wil moet men dat maar regelen met de minister van infrastructuur. Rijkswaterstaat waarschuwt dan wel voor een knelpunt met andere grote wegwerken in de regio.

Dat blijkt uit antwoorden van wethouder Floor Kist op vragen van CDA-raadslid Jaap Geluk. De bestuurder beloofde de gemeenteraad eerder dat de gelijkvloerse kruisingen op de N14 snel zouden worden aangepakt. Dat moest de doorstroming op de N14 bevorderen en de verkeersdruk op de Vlietbruggen verminderen.

Vlietnieuws.nl berichtte echter dat er van een versnelling van de werken aan de N14 geen sprake zou zijn. Kist meldt nu dat Rijkswaterstaat in 2018 met de planuitwerking start. De uitvoering zou dan na 2023 starten. De openstelling van de nieuwe N14 wordt tussen 2026 en 2028 verwacht.

Dat alles is twee jaar later dan eerder werd voorzien. Kist laat het raadslid weten dat hij bij de minister zal aankloppen om tot een versnelling van de hele procedure te komen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter