Nieuws
B&W verhogen verlies Duivenvoordecorridor bewust

Het college van B&W bestaande uit GBLV, D66, PvdA en GroenLinks heeft er geen probleem mee het voorspelde verlies op het bouwproject Duivenvoordecorridor (DVC) met 1,5 miljoen euro te verhogen. Dat blijkt uit een brief van wethouder Bianca Bremer (GBLV, financiën) aan de gemeenteraad.

Eind 2014 werd de VVD als coalitiepartner door GBLV en D66 aan de kant geschoven toen een verlies op DVC van 18,8 miljoen euro bekend werd. VVD-wethouders hadden DVC steeds in hun portefeuille. Sindsdien werd het project aangepast. Mede door de aantrekkende economie inclusief grond- en huizenprijzen, daalde het voorspelde verlies op DVC.

Deze week maakten B&W echter een stijging van het verlies bekend met 1,5 miljoen tot 5,6 miljoen. Naar nu blijkt komt 1,3 miljoen euro van die toename door bewuste keuzen van B&W. De rest zijn prijsstijgingen. In de berekening is de aanleg van een nieuwe kruising tussen de N447 (de weg Leidschendam-Voorschoten) en de ontsluitingsweg van DVC nog niet meegenomen. Die werken kosten naar schatting minstens een miljoen euro, mogelijk meer.

In haar brief aan de gemeenteraad stelt Bremer dat B&W willen investeren in groen, wandelpaden, bruggen, recreatieve voorzieningen zoals aanlegplaatsen voor boten, en een nieuwe vaart parallel aan de Vliet. Bremer: ,,De gemeente kiest er in deze onrustige markt voor om te blijven investeren in kwaliteit. Dat kost geld, maar daar krijgen we dan ook een heel mooi gebied voor terug.”

Langs de N447 komt hoog groen, langs de Vliet laag. De vier opvaarten blijven ‘open’ maar wel begrensd door dicht groen, afgestemd op het omliggende landschap. Het ontdekte Kanaal van Corbulo wordt bovengronds in het landschap nagebootst. De restanten van Huize Oostbosch komen ook bovengronds terug.

Huize Oostbosch wordt de centrale gebruiks- en ontmoetingsplek binnen DVC. Daar kan eventueel ook Vlinders aan de Vliet komen. Bij de nabijgelegen opvaart komt een terras en is horeca gedacht. De vijver van Huize Oostbosch wordt herbouwd.

De ontsluitingsweg krijgt rijen bomen. De weg loopt vanaf de N447 (bij Life&Garden) richting de Vliet om dan naar het noorden af te buigen. Bij Huize Oostbosch splitst de weg zich in tweeën.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter