De gemeente trekt per jaar 75.000 euro uit om de zogenoemde ‘economische agenda’ uit te kunnen voeren. De projecten hebben vier doelstellingen: bedrijvigheid meer ruimte geven; de dienstverlening aan ondernemers verhogen; het stimuleren van een levendige leefomgeving voor inwoners; het uitdragen van de kwaliteiten van Leidschendam-Voorburg.

De gemeente wil in 2018 een begin maken met het opknappen van bestaande bedrijfsterreinen. Ook zal het bestaande beleid voor de detailhandel geactualiseerd worden. Andere projecten die starten zijn: verbeteren evenementenlocaties; invoering van één ondernemersloket bij de gemeente; herzien van de regels voor markten; marketing voor het Damcentrum; het beperken van afval bij evenementen; promotie van de gemeente Leidschendam-Voorburg; het aantrekken van expats en het ontwikkelen van recreatieve netwerkkaarten.

Voor het toeristische seizoen komt er een feestelijke start in december (Winter aan de Vliet) en in april (Zomer aan de Vliet). Voor de Vlietdagen is inmiddels 153.400 euro beschikbaar. Dat was een aantal jaren geleden nog maar 80.000 euro.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter