Nieuws
Gemeente kan niet zonder inhuur

De gemeente kan niet draaien zonder de inhuur van externe medewerkers. Er kan zelfs geen externe medewerker gemist worden. Dat hebben de wethouders Lia de Ridder en Nadine Stemerdink de gemeenteraad bericht.

Volgens de twee bestuurders is het ambtenarenapparaat eerder doorgelicht en tot het bot uitgekleed. Daardoor kon 1,8 miljoen euro bespaard worden. Nu zit de gemeente krap in de mensen en geld.

De gemeente wil bovendien een regiegemeente zijn waarbij veel taken door anderen worden uitgevoerd. De inhuur van externe medewerkers ligt nu op 11 procent van het totale aantal ambtenaren. Bij vergelijkbare gemeenten is dat 15 procent.

In 2015 gaf de gemeente 6,5 miljoen euro uit aan externe inhuur. Een jaar later was dat 6,9 miljoen euro. Voor 2018 – het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen – is in de begroting al 4,9 miljoen euro verwerkt voor externe inhuur.

Zonder of met minder externe inhuur zal de gemeente bepaalde dingen niet meer kunnen doen, aldus de twee wethouders.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter