Nieuws
Eneco wil windmolen aan A4 niet

Energiebedrijf Eneco heeft de ‘windactiviteiten’ van De Wolff Nederland Windenergie (WNW) overgenomen. Het gaat om windmolenparken en -projecten. Alleen de windmolen langs de A4 op het CEVA-terrein, de zogenoemde Haagse Molen, is, bewust, buiten de deal gehouden.

Arie Spruit, woordvoerder van Eneco: ,, Eneco neemt de windmolen in Den Haag niet over van De Wolff. Over de Haagse Molen vinden al geruime tijd gesprekken plaats tussen de huidige eigenaren, de politiek en omwonenden. We willen deze gesprekken, die tot een acceptabele oplossing moeten leiden, niet verstoren.’’

De Haagse Molen is omstreden. Volgens diverse fracties in de Haagse gemeenteraad moet de molen zo snel mogelijk worden stilgelegd, verplaatst of afgebroken te worden. Inwoners van het nabijgelegen Zeeheldenkwartier protesteren al een jaar tegen de molen die zorgt voor geluidhinder en slagschaduw.

De Haagse Molen wekt 3300 kilowatt stroom op. De gemeente Leidschendam-Voorburg verloor tot bij de Raad van State rechtszaken tegen de molen. Onlangs bleek dat de molen geen vergunning van Rijkswaterstaat heeft. Eerder werd door alle betrokkenen aangegeven dat alle procedures rond de komst van de molen correct waren verlopen.

WNW was pionier in duurzame energie. In 25 jaar is een belangrijke positie opgebouwd in Nederlandse onshore windmarkt. De onderneming bouwde 359 windmolens met een totale capaciteit van 326.350 kilowatt stroom. (fofo Charles Groeneveld)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter