In de Voorburgse Herenstraat komt een Grand Café. Het wordt gevestigd in de panden Herenstraat 66 en 68. In dit laatste pand zit nu brasserie/lunchroom Aangenaam.

Het Grand Café is een idee van Leo Vermeulen, eigenaar van Herenstraat 66 en 68. ,,Wij willen iets leuks en moois neerzetten. Iets dat een impuls voor het Huygenskwartier betekent.’’

Vermeulen wil met zijn Grand Café ,,goede horeca’’  bieden die ook ’s avonds open is. ,,Iedereen is enthousiast. Nu is het ’s avonds een dooie boel.’’

Voor het Grand Café wil Vermeulen zoveel mogelijk gaan samenwerken met lokale ondernemers uit de buurt zoals bijvoorbeeld de slager en de visboer. Daarnaast wil hij een verbinding leggen met  een evenement zoals Jazz Culinair dat nu uitsluitend in de Van Schagenstraat plaatsvindt.

Herenstraat 66 is inmiddels intern ‘gestript’. Van daar ook dat er dit jaar van het pand geen Sinterklaashuis wordt gemaakt. Vermeulen: ,,Er zit zelfs geen stopcontact meer in. Dan moet je niet houtje touwtje iets gaan doen. Stel voor dat een kind daar aan komt. Dat is veel te gevaarlijk.’’

Over Aangenaam doen ondertussen de wildste geruchten de ronde. Huurder Gilles van Kooten heeft op 21 september een rechtszaak tegen Vermeulen verloren. Vermeulen had hem de huur opgezegd.

,,Hij heeft al meerdere rechtszaken rondom dat pand verloren’’, aldus Vermeulen. ,,Ik weet niet of hij in beroep gaat tegen de uitspraak van de rechter of niet. Ik zie het wel.’’ Voor dat beroep heeft Van Kooten tot 21 december de tijd.

Vermeulen: ,,Ik ga er verder allemaal niet op in. Daar schiet niemand iets mee op. Er worden al zoveel onjuistheden de wereld in geholpen.’’

Voor Herenstraat 66 heeft Vermeulen inmiddels een vergunning aangevraagd om de bestemming van winkel naar horeca te mogen veranderen.

Wanneer er gestart kan worden met de vormgeving van het Grand Café hangt vooral af van de ontwikkelingen rond Aangenaam, aldus Vermeulen.

Gilles van Kooten kocht ongeveer een jaar geleden café De Hopkamer in de Kerkstraat Voorburg. Hij maakte dat feit zelf bekend in een lokaal medium. Dat was kort nadat hij naar eigen zeggen een brief van een deurwaarder ontving waarin hem werd meegedeeld dat hij als huurder van Aangenaam moest stoppen. Destijds sprak Van Kooten over ‘een horeca oorlog’ in het Huygenskwartier.

Recent verwierf John Prins, eigenaar van restaurant Bernard Kerkstraat Voorburg, in de Herenstraat Meatpoint en Lof der Zotheid. Meatpoint ging dicht wegens ziekte van de eigenaar, Lof der Zotheid wegens een huurschuld van de eigenaar.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter