Nieuws
Plan educatief centrum in polder Essesteijn

De Stichting Molen de Vlieger, Stichting Middin, imker Hanneke van Rooijen, Partycentrum Dekkershoeve en Kindercentrum Ziezoo willen gezamenlijk een educatief centrum opzetten in de polder Essesteijn. Ze hebben zich tot de politieke partijen in de gemeenteraad gewend om hen te helpen het project te realiseren. Eerder beraad met B&W en ambtenaren van de gemeente heeft tot nu toe geen effect gehad.

De polder is het gebied tussen de Prins Bernhardlaan, de Rodelaan, Ultramarijnhof en de Randstadrail in Voorburg. De initiatiefnemers stellen dat het educatief centrum kan worden gebruikt om de bezoekers – bijvoorbeeld schoolklassen maar ook toeristen – te vertellen over de polder en de bewoners. Zo kan aan het bezoek aan de polder ‘een belangrijke verdieping én impuls’ gegeven worden. Stichting Middin, die de kinderboerderij beheert, wil het centrum ook benutten om cliënten werkervaring op te laten doen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter