Nieuws
Provincie draagt deel weg over

De provincie Zuid-Holland draagt een deel van de N447 – de Veurseweg – over aan de gemeente. Het gaat om het wegdeel tussen de gemeentegrens van Leidschendam-Voorburg en die van Voorschoten. Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland zijn met het afstaan van de weg akkoord gegaan.

De gemeente wilde dit deel van de N447 al langer in eigen beheer hebben. Dit met name vanwege de woningbouw in de Duivenvoordecorridor (DVC). Met de overdracht kan de gemeente een kruising gaan plannen tussen de N447 en de toegangsweg tot het nieuwe woningbouwgebied tussen de weg en de Vliet.

De kruising komt direct bij het huidige parkeerterrein van Life&Garden, tegenover de Gamma. Met de overdracht van de weg krijgt de gemeente ook gedurende enige jaren een donatie van de provincie voor het onderhoud.

B&W moeten nog bepalen of de bebouwde kom met de wegoverdracht ook opschuift tot de grens met Voorschoten. Dat is onder meer van belang voor het bepalen van de maximum snelheid op de weg. Die is nu buiten de bebouwde kom 70 kilometer per uur. Dat zou dan 50 of mogelijk zelfs 30 kilometer per uur kunnen worden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter