Er is geen sociale woningbouw gepland in de Duivenvoordecorridor (DVC). De gemeente heeft sociale woningbouw niet bedongen bij de circa 20 ontwikkelaars die meestrijden om het gebied te mogen bebouwen. De ontwikkelaars kunnen wel sociale woningbouw aanbieden maar dat is onwaarschijnlijk. Vanwege de nagestreefde kwaliteit van de bebouwing wordt de prijs veel te hoog.

Dat heeft Ariën Versteeg, projectleider DVC bij de gemeente, laten weten op een Open Raadhuisavond over de DVC-plannen. De coalitie van GBLV, D66, PvdA en GroenLinks wil formeel dat 30 procent van alle nieuwbouw in de sociale sector valt. Dat staat in het coalitieakkoord uit begin 2015. In de praktijk komt van dat streven echter niets terecht.

Onlangs onthulde Vlietnieuws.nl dat B&W helemaal niet gehouden wilden worden aan de 30 procent sociale woningbouw bij het DVC-project.

De 20 ontwikkelaars willen woningen gaan neerzetten in het noordelijke stuk van DVC, tegen Haagwijck aan, en deels langs de Vliet. In totaal gaat het om 12.500 vierkante meter. De gemeente heeft inmiddels de kassen van Griffioen, Veurseweg 351, opgekocht. Deze zullen worden gesloopt.

Hoeveel woningen er op de 12.500 vierkante meter grond komen, is nog onduidelijk. Dat hangt af van de omvang van de woningen. Het zullen er naar schatting tussen de 85 en 125 worden. De maximale bouwhoogte is twee etages plus kap, op enkele plekken drie etages plus kap.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter