Nieuws
Nauwere samenwerking wijkverenigingen en Woej

De wijkverenigingen en welzijnsorganisatie Woej gaan nauwer samenwerken. Dat heeft wethouder Floor Kist de gemeenteraad bericht. De wijkverenigingen worden een vaste relatie voor de opbouwwerkers van Woej. Woej zal wijkverenigingen in contact brengen met initiatieven van bewoners.

Volgens Kist moeten de wijkverenigingen en Woej elkaar aanvullen. Daarnaast ziet hij een nauwe samenwerking van de wijkverenigingen met het Vrijwilligerspunt van Woej, en verwacht hij veel van Maatschappelijk verantwoord verenigen: een krachtenbundeling van wijkverenigingen en andere verenigingen en organisaties.

Kist bestempelt de wijkverenigingen als maatschappelijk partner van de gemeente die er aan bijdragen om alle inwoners te laten meetellen en meedoen. Er maken nu ongeveer 10.000 inwoners gebruik van het aanbod van de wijkverenigingen.

De wethouder erkent dat elke wijkvereniging anders is, mede afhankelijk van de bewoners van de wijk. Desondanks kampen ze allemaal met dezelfde problemen: gebrek aan vrijwilligers; onderhoudslast van het gebouw; energielasten; geldgebrek; samenwerking zoeken met fondsen en stichtingen (om meer financiële mogelijkheden te krijgen).

Binnen het gemeentelijke apparaat komt een accountmanager wijkverenigingen die het eerste aanspreekpunt voor hen wordt. Deze ambtenaar zal ook twee keer per jaar met de wijkvereniging gaan overleggen. Bij één van die twee bijeenkomsten zal ook de wethouder aanschuiven.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter