Nieuws
Gemeenteraad wil buurthuis Schakenbosch

Alle fracties in de gemeenteraad willen dat er een buurthuis komt op landgoed Schakenbosch dat als een leer-werkbedrijf voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt wordt gerund. De gemeente moet dat faciliteren en zich intensief bemoeien met het overleg tussen de initiatiefnemer Hans van Ierland en de eigenaar/ontwikkelaar van Schakenbosch.

Dat bleek gisteravond tijdens een beraad over het voornemen. Van Ierland gaf daarbij aan een intentieovereenkomst met de eigenaar/ontwikkelaar van Schakenbosch te gaan tekenen. Vanuit de gemeente krijgt hij, zo betoogde hij, nog steeds geen medewerking. Met name de ambtenaren op het Raadhuis werken tegen.

Woordvoerders van alle fracties noemden de idee van Van Ierland een ‘prima plan’ en riepen de gemeente op eraan mee te werken. Wethouder Lia de Ridder zei open te staan voor het initiatief. Zij gaf echter ook aan dat de gemeente moeite heeft met burgerinitiatieven en niet goed weet hoe er mee om te gaan. Desondanks beloofde zei het te faciliteren ,,waar dat maar kan.’’

GBLV-fractieleider Walter Rosbenders kondigde een motie aan waarin een duidelijke opdracht aan B&W komt te staan inzake dat faciliteren. ,,De gemeente moet nu in actie komen. Niet pas als het misloopt.’’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter