Nieuws
Waaijer tekent nu wel

Rob Waaijer, eigenaar van Waaijer project realisatie, heeft een intentieovereenkomst met de gemeente getekend inzake de ontwikkeling van het gebied achter Herenstraat 42-46 in Voorburg. Drie weken geleden maakte verantwoordelijk wethouder Bianca Bremer bekend dat B&W een intentieovereenkomst hadden opgesteld.

Waaijer wil in het gebied, dat tot aan de Raadhuisstraat loopt, een ondergrondse parkeergarage met 120 plaatsen maken. Op de begane grond moet een nieuwe Hoogvliet supermarkt komen. Bovendien zouden er 30 woningen moeten verrijzen. De gemeente houdt het historische voorstuk van Herenstraat 42 alsmede de kantoren achter de moderne gevel van dat pand. Deze ruimten zijn nu verhuurd aan Anna Vastgoed dat er een bedrijfsverzamelgebouw van heeft gemaakt.

Begin dit jaar weigerde Waaijer nog een intentieovereenkomst met de gemeente af te sluiten zolang niet zeker was gesteld dat er niet nog een supermarkt in het Huygenskwartier zou komen. Behalve de Hoogvliet Herenstraat 52 zit er nog een AH op de hoek van de Parkweg en de Franse Kerkstraat.

Overigens heeft de wethouder Waaijer ook gevraagd een plan te maken voor het opkrikken van de Herenstraat en omgeving.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter