Nieuws
Iets meer woningbouw Stompwijk

De woningbouw in Stompwijk wordt de komende vijf jaar iets opgevoerd: van 26 tot 36 woningen naar 45 tot 50. Bovendien zullen er meer goedkope woningen moeten komen ten behoeve van ouderen die in Stompwijk willen blijven wonen, en jongeren die er een woning zoeken. Nu is 30 procent van de te bouwen woningen goedkoop, dat moet 50 procent worden. Nieuwbouw dient binnen de dorpskern plaats te vinden. De gemeente werkt echter wel mee aan twee bouwprojecten buiten die kern: Westeinderweg en Huyssitterweg. Daar komen tezamen 6 woningen. Dat heeft wethouder Lia de Ridder de gemeenteraad laten weten. De woningbouw komt bij lange na niet tegemoet aan de wensen van de Stompwijkse inwoners. Die pleitten onlangs voor de bouw van zeker 100 extra woningen om te voorkomen dat jongeren weg trekken en ouderen bij hun familie moeten gaan wonen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter