Nieuws
Zorgen over behandeling bezwaarschriften blijven

De gemeenteraad is er nog steeds niet uit hoe bezwaarschriften tegen besluiten van de gemeente behandeld moeten worden. Er lijkt een meerderheid tegen het idee om een ambtenaar met de bezwaarmaker te laten bellen en de keuze voor te leggen of het bezwaar ambtelijk afgedaan kan worden, dan wel naar een onafhankelijke commissie moet ter beoordeling.

Door het bellen worden bezwaarmakers overvallen en zij voelen zich wellicht ook onder druk gezet om snel te beslissen, is het gevoelen bij GBLV, PvdA en Fractie-Hohage. Mogelijk maken ze dan een keuze die zij achteraf betreuren. Daarom moet hen de keuze ook schriftelijk worden voorgelegd zodat zij er beter over kunnen nadenken. ChristenUnie/SGP is op zich ook niet tegen die schriftelijke ronde, de VVD heeft nog geen standpunt bepaald.

Volgens burgemeester Klaas Tigelaar worden bezwaarmakers niet onder druk gezet of overrompeld. Volgens hem is er sprake van een transparante en goede procedure waarbij de bezwaarmaker zelf kan kiezen tussen ambtelijke (telefonische) afdoening of de gang naar de bezwaarcommissie. Tigelaar verweet de raadsleden een karikatuur van het voorstel te maken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter