Walter Rosbenders, fractievoorzitter van GBLV in de gemeenteraad, doet een stap terug. Dat blijkt uit de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 die de partij heeft opgesteld. Rosbenders staat daar op een veertiende plek. GBLV heeft nu acht raadsleden.

De lijst wordt aangevoerd door gemeenteraadslid Hans Peter Klazenga. Hij wordt gevolgd door: 2. Bianca Bremer (wethouder), 3 Frank Rozenberg (oud-wethouder), 4. Sanja Duijvestijn (gemeenteraadslid), 5. Nico Hooijmans (gemeenteraadslid), 6. Freek Steutel (gemeenteraadslid), 7. Monica Velù (gemeenteraadslid), 8 Marien van Wijk (gemeenteraadslid), 9. Maurice Hartsinck, 10. Ed Klaarhamer. Ron Guleij, het gemeenteraadslid dat eerder aangaf uit de politiek te stappen, staat toch als zestiende op de lijst.

Hans Peter Klazenga: ,,Met Bianca Bremer en Frank Rozenberg hebben we om te beginnen twee stevige bestuurders op onze lijst. Daarna volgen kandidaatsraadsleden die in de huidige of een vorige raadsperiode gepokt en gemazeld zijn. Ik ben ook erg blij met het jongste lid op de lijst Maurice Hartsinck (22).

De lijst kent totaal 30 namen, een record. Nog nooit hebben er zoveel mensen op de kandidatenlijst gestaan. GBLV werkt ook met lijstduwers. Bekende lijstduwers in Stompwijk zijn: Aad van Swieten van het loonwerkersbedrijf in de Meeslouwerpolder en  Koos van Wissen die jarenlang in de Adviesraad Stompwijk heeft gezeten. Ook Aad van Velsen die als deelnemer aan de Dakar Rally en de Africa Tour bekendheid heeft verworven.

In Leidschendam gaat het om Tjaard de Vries en Anjo van der Burgt die zich inzetten voor respectievelijk een goede invulling van Schakenbosch en de strijd tegen de windturbine. In Voorburg treedt Frits Koppe aan, sinds jaar en dag bestuurslid van de Stichting Mooi Voorburg en lid van de ledenraad van Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging. Ook horeca-ondernemer John Prins (eigenaar van restaurant Bernard, restaurant Meatpoint, Fruits de Mer en The Fox) heeft  gekozen om als lijstduwer voor GBLV op te willen gaan. (foto Michel Groen)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter