De criminaliteit in het politiedistrict waar ook Leidschendam-Voorburg onder valt, is tussen januari en september met vijf procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Er was alleen een lichte stijging van mishandeling, fietsdiefstal en winkeldiefstal. Dat blijkt uit een rapportage van de politie.

In Leidschendam-Voorburg zelf daalde het aantal misdrijven met 12 procent. Geweld nam vijf procent af, geweld in het huishouden zelfs met 18 procent. Straatroof zakte met 40 procent, bij overvallen was die daling 83 procent. De woninginbraken namen met 14 procent af (van 207 naar 177), pogingen daartoe met 30 procent. De jeugdoverlast nam met elf procent af.

Minpunten: de overlast van drugsgebruikers en anderen in het drugsmilieu daalde niet. Er moesten veel meer verwarde personen worden opgevangen: 46 procent meer (200 in plaats van 137). En de politie kwam minder op tijd (binnen een kwartier) dan voorheen. Die tijdlimiet werd maar in 87 procent van de gevallen gehaald, een procent minder dan in 2016.

Opvallend: in Leidschendam-Voorburg zijn 5335 mensen aangesloten bij het burgernet. Dat is 7,2 procent van de bevolking. Gemikt werd op 5 procent.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter