Nieuws
Ambulances nog minder vaak op tijd

Ambulances komen in Leidschendam-Voorburg maar in 92 procent van de gevallen op tijd: dat wil zeggen binnen vijftien minuten. Dat blijkt uit een rapportage van de Regionale ambulance voorziening (RAV) over de eerste helft van 2017. Vorig jaar kwamen de ziekenwagens nog in 92,9 procent van de gevallen op tijd.

Met de ontwikkeling in 2017 zet een trend van de laatste jaren zich voort. In 2013 kwam nog 94 procent van de ambulances binnen de vijftien minuten ter plekke. In de jaren daarna zakte dat percentage steeds verder weg. De verdere teruggang in 2017 is opvallend omdat RAV in 2016 een aantal maatregelen ter verbetering aankondigde.

Die maatregelen waren: inzet van een extra ambulance voor advanced life support, ambulance op afspraak, nieuw paraatheidsrooster voor personeel, 30 extra diensten per week, meer werving van personeel, afspraken met omliggende regio’s over ambulance-inzet en differentiatie in ambulancezorg.

RAV beziet nu of ziekenhuispersoneel ingezet kan worden bij ambulancevervoer van planbare zorg. Zo zou gespecialiseerd personeel vrij komen voor spoedeisende ambulanceritten. RAV geeft aan dat de financiering in 2017 en 2018 geen probleem is door nieuwe afspraken met zorgverzekeraars. In 2016 was er nog geldgebrek.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter