Nieuws
Akkoord over Overgoo

De gemeente heeft met Impact ontwikkeling b.v. uit Rotterdam na twee jaar praten een akkoord bereikt over de ontwikkeling van bedrijventerrein Overgoo in Leidschendam. Het terrein zal worden omgevormd tot woon-werkgebied waarbij de bouw van 130 appartementen in de sociale sector voorrang krijgt.

De afspraak is vastgelegd in een intentieovereenkomst met een looptijd van een half jaar. In die tussentijd moet een ontwikkelingsplan voor Overgoo worden gemaakt en komen en spelregelkaarten waar de ontwikkelaar zich in de toekomst aan moet houden.

Impact ontwikkeling b.v. heeft al een aantal panden in Overgoo in handen: Vlietweg 14 tot en met 17 en Overgoo 2. De gemeente bezit ook gronden op het bedrijventerrein dat in totaal 60.000 vierkante meter groot is. En zijn ook nog terreinen van Van Herk, Bemana en Nieboer&Schouten. Hoe die in de toekomstige ontwikkeling meegaan moet nog blijken.

De 130 sociale appartementen zullen bestaan uit 120 woningen voor één persoon en tien voor maximaal 4 personen. Er komen statushouders, studenten en jongeren in. Volgens de gemeente geldt de regel dat 30 procent van de nieuwbouw in Overgoo moet bestaan uit sociale woningen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter